Recepti

Recepti

Varivo od oslića

Sastojci za riblji temeljac:
500 g oslića bez glave-ostaci od filetiranja
50 g celera
100 g mrkve
50 g crvenog luka
1 režanj češnjaka
20 g peršin lista
sol
papar u zrnu
lovor list

Sastojci za umak:
100 g crvenog luka
200 ml bijelog vina
250 ml pasirane rajčice
150 ml maslinovog ulja
450 g graška
riblji temeljac
lovor list
vegeta chilli natur
sol
2 režnja češnjaka

Sastojci za knedle od oslića:
file oslića
100 g griza
50 g maslaca
1 jaje
30 g peršin lista
sol
papar mljeveni bijeli

Oslića filetirati i file usitniti sa štapnim mikserom.
Iz filea istisnuti višak vode i ostaviti za pripremu knedla.

Za pripremu ribljeg temeljca u 1,5 l vode dodati ostatke od filetiranja(kosti, koža…), celer, mrkvu, crveni luk, češnjak i začine te kuhati na laganoj vatri oko sat vremena.

Na maslinovom ulju popržiti crveni luk i češnjak te zatim podlijati s vinom. Kad vino ishlapi dodati pasiranu rajčicu, grašak i zalijati s ribljim temeljcem.
Dodati začine po vlastitom ukusu i ostaviti da se polako kuha.

Od griza, jaja, maslaca, sjeckanog peršina i usitnjenog oslića napraviti masu za knedle. U knedle dodati malo soli i mljevenog bijelog papra.
Odmah po završetku miješanja, uz pomoć 2 žlice, ukuhavati knedle od oslića u umak koji lagano vrije. Kad sve knedle stavimo u umak ostaviti da lagano vrije 15 minuta. Još jedanput probati i ako treba, dodatno začiniti. Varivo skinuti s vatre i ostaviti još 15 minuta poklopljeno prije serviranja.

Jelo je pripremio chef Josip iz restorana Ivanec.

Drugi recepti

Kremasti rižoto s piletinom i povrćem

Kremasti rižoto s piletinom i povrćem

Luk očistimo i nasjeckamo ga na sitno, pola piletine narežemo na kockice, a pola ostavimo kao odreske, narežemo dimljeni špek na kockice. U lonac stavimo 1,6 l vode, zasolimo i kada zakipi stavimo rižu te ju kuhamo na laganoj vatri dok ne postane al dente. U zagrijanu...

Bezglutenski muffini s borovnicama

Bezglutenski muffini s borovnicama

Zagrijte pećnicu na 190°C. Kalup za muffine od 12 šalica obložite papirnatim ulošcima. Stavite Schär brašno, šećer i prašak za pecivo u veliku zdjelu. Promiješajte pjenjačom ili vilicom da se sjedini. U posebnoj posudi pomiješajte mlijeko, ulje, jaja i vaniliju....

Bulgur s piletinom i šarenim povrćem

Bulgur s piletinom i šarenim povrćem

Nasjeckamo luk, papriku i tikvice na kockice, mrkvu na trakice te šparoge na veće kolutiće. Piletinu narežemo na trakice i popržimo na vrućem ulju te posolimo i popaprimo. Pečenu piletinu izvadimo iz tave i stavimo na toplo. Na masnoću na kojoj se pekla piletina...

Marinirano miješano meso sa žara

Marinirano miješano meso sa žara

Meso narezati na odreske i staviti u marinadu napravljenu od smilja, ružmarina, soli, papra i mljevene paprike uz dodatak ulja. Ostaviti u marinadi cca sat vremena da poprimi okuse. Izvaditi ga iz marinade i lagano ispeći na roštilju. Krumpir prethodno prokuhati u...