Oslića filetirati i file usitniti sa štapnim mikserom.
Iz filea istisnuti višak vode i ostaviti za pripremu knedla.
Za pripremu ribljeg temeljca u 1,5 l vode dodati ostatke od filetiranja(kosti, koža…), celer, mrkvu, crveni luk, češnjak i začine te kuhati na laganoj vatri oko sat vremena.
Na maslinovom ulju popržiti crveni luk i češnjak te zatim podlijati s vinom. Kad vino ishlapi dodati pasiranu rajčicu, grašak i zalijati s ribljim temeljcem.
Dodati začine po vlastitom ukusu i ostaviti da se polako kuha.
Od griza, jaja, maslaca, sjeckanog peršina i usitnjenog oslića napraviti masu za knedle. U knedle dodati malo soli i mljevenog bijelog papra.
Odmah po završetku miješanja, uz pomoć 2 žlice, ukuhavati knedle od oslića u umak koji lagano vrije. Kad sve knedle stavimo u umak ostaviti da lagano vrije 15 minuta. Još jedanput probati i ako treba, dodatno začiniti. Varivo skinuti s vatre i ostaviti još 15 minuta poklopljeno prije serviranja.
Jelo je pripremio chef Josip iz restorana Ivanec.