Recepti

Recepti

Varivo od tikvica s domaćim kobasicama

Sastojci:
500 g tikvica
500 g kobasica
500 g krumpira
200 g mrkve
200 g crvenog luka
20 g češnjaka
ulje
crvena slatka paprika
sol, papar
peršin

Priprema:
Luk nasjeckamo na sitne kockice i pirjamo na ulju dok ne omekša, a zatim dodamo protisnuti češnjak, crvenu papriku i zalijemo s dva decilitra vode. Dodamo na kockice narezanu tikvicu, mrkvu i krumpir i kuhamo na laganoj vatri dok povrće ne omekša.
Nakon što je povrće omekšalo, ubacimo kobasice, po potrebi dodamo još vode, začinimo solju i paprom i još kratko kuhamo. Pred kraj ulijemo vrhnje za kuhanje i sve lagano promiješamo. Serviramo u duboke tanjure te ukrasimo s malo vrhnja i sitno sjeckanim peršinom.

Dobar tek!

Varivo od tikvica s domaćim kobasicama (2) Varivo od tikvica s domaćim kobasicama (2)

Drugi recepti

Zdravo varivo

Zdravo varivo

Postupak: Ječmenu kašu namočiti u vodi preko noći. Na ulju pržiti luk, dodati slaninu i mrkvu. Zaliti temeljcem ili vodom, dodati ječmenu kašu i grašak te kad zavrije ubaciti krumpir narezan na manje kocke. Začiniti po želji i dodati list lovora. Jelo je gotovo dok su...

Veseli rižoto

Veseli rižoto

Postupak: Povrće narezati na veće kockice. Izdinstati luk na maslacu te dodati ostalo povrće, pomiješati i dinstati na laganoj vatri dok ne omekša. Rižu posebno skuhati, ali ne do kraja. Sve zajedno pomiješati, zaliti s malo temeljca i vinom da se sve poveže i riža...

Jednostavna tjestenina sa šparogama

Jednostavna tjestenina sa šparogama

Postupak: Rastopite maslac, dodajte brašno i napravite svjetlu zapršku. Zalijte ju slatkim vrhnjem, posolite, popaprite i dodajte parmezan. Dobro promiješajte i dodajte šparoge i kuhajte nekoliko minuta. U međuvremenu u slanoj vodi skuhajte tjesteninu, zatim ju...

Lagane pureće rolice

Lagane pureće rolice

Postupak: Puretinu izrezati na veće odreske, potući i posoliti. Zatim izrezati trake cca 3 cm širine i u to zamotati šunku i sir, i rubove pričvrstiti čačkalicom. Rolice posložiti u lim za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici cca 30 min na 180°C dok ne dobije zlatno...