Recepti

Recepti

Veseli rižoto

Sastojci:
1 crveni luk
1 crvena paprika
1 tikvica
200 g šampinjona
200 g riže
50 ml bijelog vina
50 g maslaca
sol, papar
parmezan
list peršina

Postupak:
Povrće narezati na veće kockice.
Izdinstati luk na maslacu te dodati ostalo povrće, pomiješati i dinstati na laganoj vatri dok ne omekša. Rižu posebno skuhati, ali ne do kraja.
Sve zajedno pomiješati, zaliti s malo temeljca i vinom da se sve poveže i riža skuha do željene mekoće. Začiniti po želji. Jelo neposredno prije serviranja posipati s parmezanom i ukrasiti peršinom.

Dobar tek!

Veseli rižoto (2) Veseli rižoto (2)

Drugi recepti

Zdravo varivo

Zdravo varivo

Postupak: Ječmenu kašu namočiti u vodi preko noći. Na ulju pržiti luk, dodati slaninu i mrkvu. Zaliti temeljcem ili vodom, dodati ječmenu kašu i grašak te kad zavrije ubaciti krumpir narezan na manje kocke. Začiniti po želji i dodati list lovora. Jelo je gotovo dok su...

Jednostavna tjestenina sa šparogama

Jednostavna tjestenina sa šparogama

Postupak: Rastopite maslac, dodajte brašno i napravite svjetlu zapršku. Zalijte ju slatkim vrhnjem, posolite, popaprite i dodajte parmezan. Dobro promiješajte i dodajte šparoge i kuhajte nekoliko minuta. U međuvremenu u slanoj vodi skuhajte tjesteninu, zatim ju...

Lagane pureće rolice

Lagane pureće rolice

Postupak: Puretinu izrezati na veće odreske, potući i posoliti. Zatim izrezati trake cca 3 cm širine i u to zamotati šunku i sir, i rubove pričvrstiti čačkalicom. Rolice posložiti u lim za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici cca 30 min na 180°C dok ne dobije zlatno...

Uskrsni ručak

Uskrsni ručak

Svinjsko pečenje s francuskom salatom i mladim lukom - priprema: Meso u komadu nasoliti dan ranije. Peći u pećnici na 180°C cca 2 sata. Mješavinu za francusku salatu skuhati u slanoj vodi, ohladiti te pomiješati s majonezom, tvrdo kuhanim jajem i kiselim krastavcima...