Priprema:
Na ulju pržimo sitno sjeckani luk i pancetu. U posudi pomiješamo meso, jaje, kruh namočen u mlijeku i izdrobljen, pečeni luk i pancetu te začinimo. Dobro promiješamo rukom da se smjesa sjedini.
Za bešamel umak zagrijemo maslac, pržimo na njemu malo brašna pa uz stalno miješanje ulijemo mlijeko. Začinimo po ukusu i kuhamo par minuta dok se umak ne počne zgušnjavati.
Punimo listove kiselog zelja dobivenom smjesom i zamotamo ih u sarmice. Na dno posude za pečenje narežemo kiseli kupus koji nam je višak te na njega složimo sarmice. Na kraju sarmice prelijemo s bešamel umakom i pečemo ih u pećnici na 175 stupnjeva 45 minuta.
Na polovici pečenja posipamo jelo ribanim sirom pa nastavimo peći do kraja.
Poslužimo uz kuhanu rižu ili neki drugi prilog po želji.
Dobar tek!

Zdravo varivo
Postupak: Ječmenu kašu namočiti u vodi preko noći. Na ulju pržiti luk, dodati slaninu i mrkvu. Zaliti temeljcem ili vodom, dodati ječmenu kašu i grašak te kad zavrije ubaciti krumpir narezan na manje kocke. Začiniti po želji i dodati list lovora. Jelo je gotovo dok su...