Recepti

Recepti

Zapečena tjestenina

500 g tjestenine pužići
300 g kranjske kobasice
500 g svježeg sira
1 poriluk
2 dl vrhnja za kuhanje
3 jaja
sol
ulje

Tjesteninu skuhati u slanoj vodi po uputstvu s pakiranja.
Poriluk narezati na kolutiće i pirjati na malo ulja dok ne uvene, dodati kranjsku kobasicu te još malo pirjati. U posebnoj posudi izmiješati vrhnje za kuhanje, svježi sir, jaja i posoliti po želji.
Tjesteninu ohladiti te sve sastojke zajedno pomiješati i rasporediti u namašćeni lim za pečenje ili vatrostalnu posudu. Peći cca 30 min na 210°C dok ne počne dobivati zlatno-žutu boju. Ovo jelo može biti glavno jelo ili prilog.

Odlično se slaže uz zelenu salatu ili krastavce s vrhnjem.

Zapečena tjestenina ktc Zapečena tjestenina ktc

Drugi recepti

Pečeno pile s medom, limunom i začinskim biljem

Pečeno pile s medom, limunom i začinskim biljem

Postupak: Pile začinimo sa svim začinima, namažemo ga s medom te nakapamo s limunom i stavimo na pleh za pečenje. Krumpir i mrkvu ogulimo, narežemo i začinimo po želji te stavimo uz pile, zalijemo s vinom i sve zajedno pečemo u pećnici na 180°C jedan sat. Dobar...

Punjene tikvice

Punjene tikvice

Postupak: Tikvice očistiti, prerezati po dužini i izdubiti sredinu. Na ulju popržiti sitno sjeckani luk i češnjak, dodati piletinu narezanu na kockice, šampinjone na listiće te slaninu na male trakice. Pirjati dok sva tekućina ne ispari. Dodati vrhnje za kuhanje i čim...

Rolice od filea oslića

Rolice od filea oslića

Postupak: Rolice Na file oslića položimo blanširane listove blitve, zarolamo u rolice i umotamo u alu foliju, pečemo u vrelom ulju 10 minuta. Umak Žutanjke zagrijavati na pari uz stalno miješanje dok se ne zgusnu, dodati vino, limunov sok, maslac, sol, papar, miješati...

Punjene bezmesne paprike

Punjene bezmesne paprike

Paprike prerezati na pola i očistiti od koštica. Na malo maslinovog ulja pirjati sitno nasjeckani luk te dodati sitno sjeckani češnjak. Pirjati uz stalno miješanje još par minuta.  Dodati tikvicu i rajčicu narezane na srednje kockice te šampinjone na listiće. Kad...