Recepti

Recepti

Zapečeni pileći medaljoni s mozzarellom na kremi od graška

Sastojci za zapečene pileće medaljone s mozzarellom na kremi od graška (za 4 osobe):
600 g pilećeg filea (medaljona)
300 ml slatkog vrhnja
100 g mozzarelle
50 g maslaca
20 g pistacije
sol, papar

Sastojci za kremu od graška:
400 g smrznutog graška
100 g mascarpone sir
20 g maslac
muškatni oraščić, sol

Sastojci za njoke s ciklom:
200 g mješavine za krumpirovo tijesto
100 g svježe cikle
3 žlice maslinova ulja

Na maslacu s obje strane popržimo pileće medaljone, dodamo slatko vrhnje, posolimo, poparimo i kratko prokuhamo.
Medaljone složimo u vatrostalnu posudu, prekrijemo ploškama mozzarelle, posipamo sjeckanim pistacijama te kratko zapečemo u pećnici.

Grašak kuhamo u maloj količini vrele vode.
Kuhani grašak usitnimo štapnim mikserom, dodamo maslac, mascarpone, muškatni oraščić, soli po potrebi te napravimo prozračnu kremu.

Za prilog predlažemo njoke s ciklom.
U smjesu za krumpirovo tijesto dodamo hladnu vodu i kuhamo izblendanu ciklu.
Oblikujemo dugačke valjke te ih narežemo.
Kuhamo u vreloj vodi oko 3-4 min, tj. dok ne isplivaju na vrh.
Kuhane procijedimo i kratko isperemo hladnom vodom te prelijemo maslinovim uljem da se ne zalijepe.

Uz ovo jelo preporučujemo kvalitetna vina rizling rajnski ili frankovku.

Jelo je pripremila chef Božica iz KTC restorana Klara (Križevci).

Drugi recepti

Kremasti rižoto s piletinom i povrćem

Kremasti rižoto s piletinom i povrćem

Luk očistimo i nasjeckamo ga na sitno, pola piletine narežemo na kockice, a pola ostavimo kao odreske, narežemo dimljeni špek na kockice. U lonac stavimo 1,6 l vode, zasolimo i kada zakipi stavimo rižu te ju kuhamo na laganoj vatri dok ne postane al dente. U zagrijanu...

Bezglutenski muffini s borovnicama

Bezglutenski muffini s borovnicama

Zagrijte pećnicu na 190°C. Kalup za muffine od 12 šalica obložite papirnatim ulošcima. Stavite Schär brašno, šećer i prašak za pecivo u veliku zdjelu. Promiješajte pjenjačom ili vilicom da se sjedini. U posebnoj posudi pomiješajte mlijeko, ulje, jaja i vaniliju....

Bulgur s piletinom i šarenim povrćem

Bulgur s piletinom i šarenim povrćem

Nasjeckamo luk, papriku i tikvice na kockice, mrkvu na trakice te šparoge na veće kolutiće. Piletinu narežemo na trakice i popržimo na vrućem ulju te posolimo i popaprimo. Pečenu piletinu izvadimo iz tave i stavimo na toplo. Na masnoću na kojoj se pekla piletina...

Marinirano miješano meso sa žara

Marinirano miješano meso sa žara

Meso narezati na odreske i staviti u marinadu napravljenu od smilja, ružmarina, soli, papra i mljevene paprike uz dodatak ulja. Ostaviti u marinadi cca sat vremena da poprimi okuse. Izvaditi ga iz marinade i lagano ispeći na roštilju. Krumpir prethodno prokuhati u...