Recepti

Recepti

Zapečeni pileći medaljoni s mozzarellom na kremi od graška

Sastojci za zapečene pileće medaljone s mozzarellom na kremi od graška (za 4 osobe):
600 g pilećeg filea (medaljona)
300 ml slatkog vrhnja
100 g mozzarelle
50 g maslaca
20 g pistacije
sol, papar

Sastojci za kremu od graška:
400 g smrznutog graška
100 g mascarpone sir
20 g maslac
muškatni oraščić, sol

Sastojci za njoke s ciklom:
200 g mješavine za krumpirovo tijesto
100 g svježe cikle
3 žlice maslinova ulja

Na maslacu s obje strane popržimo pileće medaljone, dodamo slatko vrhnje, posolimo, poparimo i kratko prokuhamo.
Medaljone složimo u vatrostalnu posudu, prekrijemo ploškama mozzarelle, posipamo sjeckanim pistacijama te kratko zapečemo u pećnici.

Grašak kuhamo u maloj količini vrele vode.
Kuhani grašak usitnimo štapnim mikserom, dodamo maslac, mascarpone, muškatni oraščić, soli po potrebi te napravimo prozračnu kremu.

Za prilog predlažemo njoke s ciklom.
U smjesu za krumpirovo tijesto dodamo hladnu vodu i kuhamo izblendanu ciklu.
Oblikujemo dugačke valjke te ih narežemo.
Kuhamo u vreloj vodi oko 3-4 min, tj. dok ne isplivaju na vrh.
Kuhane procijedimo i kratko isperemo hladnom vodom te prelijemo maslinovim uljem da se ne zalijepe.

Uz ovo jelo preporučujemo kvalitetna vina rizling rajnski ili frankovku.

Jelo je pripremila chef Božica iz KTC restorana Klara (Križevci).

Drugi recepti

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...

Tortilje s tunom

Tortilje s tunom

Priprema: U posudi pomiješajte kukuruz, sitno narezane kisele krastavce, ocijeđenu tunu, nasjeckani peršin, senf, majonezu, grčki jogurt te dodajte po želji sol i papar. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i dodajte tortilju. Zagrijte tortilju 30 sekundi sa svake...

Torta od poriluka

Torta od poriluka

Priprema: Poriluk očistite, narežite, operite i stavite na 10 min u kipuću vodu da se kratko prokuha. Posudu u kojoj ćete pripremati namažite uljem, na dno stavite polovicu poriluka, na njega stavite na ploške narezanu rajčicu, posipajte s krušnim mrvicama i prekrijte...

Kukuruzna zlevanka

Kukuruzna zlevanka

Priprema: Mikserom izmiješati jaja i šećer. Dodati ulje, kukuruzno i glatko brašno, prašak za pecivo, jogurt i vanilin šećer te dobro izmiksati. Smjesu preliti u kalup prekriven papirom za pečenje i ravnomjerno rasporediti. Šljive i vrhnje dodati na tako raspoređenu...