Recepti

Recepti

Zapečeni pileći medaljoni s mozzarellom na kremi od graška

Sastojci za zapečene pileće medaljone s mozzarellom na kremi od graška (za 4 osobe):
600 g pilećeg filea (medaljona)
300 ml slatkog vrhnja
100 g mozzarelle
50 g maslaca
20 g pistacije
sol, papar

Sastojci za kremu od graška:
400 g smrznutog graška
100 g mascarpone sir
20 g maslac
muškatni oraščić, sol

Sastojci za njoke s ciklom:
200 g mješavine za krumpirovo tijesto
100 g svježe cikle
3 žlice maslinova ulja

Na maslacu s obje strane popržimo pileće medaljone, dodamo slatko vrhnje, posolimo, poparimo i kratko prokuhamo.
Medaljone složimo u vatrostalnu posudu, prekrijemo ploškama mozzarelle, posipamo sjeckanim pistacijama te kratko zapečemo u pećnici.

Grašak kuhamo u maloj količini vrele vode.
Kuhani grašak usitnimo štapnim mikserom, dodamo maslac, mascarpone, muškatni oraščić, soli po potrebi te napravimo prozračnu kremu.

Za prilog predlažemo njoke s ciklom.
U smjesu za krumpirovo tijesto dodamo hladnu vodu i kuhamo izblendanu ciklu.
Oblikujemo dugačke valjke te ih narežemo.
Kuhamo u vreloj vodi oko 3-4 min, tj. dok ne isplivaju na vrh.
Kuhane procijedimo i kratko isperemo hladnom vodom te prelijemo maslinovim uljem da se ne zalijepe.

Uz ovo jelo preporučujemo kvalitetna vina rizling rajnski ili frankovku.

Jelo je pripremila chef Božica iz KTC restorana Klara (Križevci).

Drugi recepti

PIK krvavice s kiselim zeljem

PIK krvavice s kiselim zeljem

Priprema: Na tavi zagrijemo ulje, stavimo sitno narezani luk i hamburger te sve zajedno popržimo i stavimo kiselo zelje. Začinima i dinstamo dok zelje ne omekša, krvavice stavimo u nauljeni pleh i stavimo u pećnicu na 180°C na 40 minuta. Dobar tek!

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Priprema: Batat ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi. Za to vrijeme prepržite luk i češnjak na maslacu, dodajte piletinu narezanu na manje kockice i pirjajte dok meso ne omekša. Dodajte hokaido tikvu narezanu na iste kockice kao i meso. Kada tikva...

Svinjski lungić sa šampinjonima

Svinjski lungić sa šampinjonima

Priprema: Svinjski lungić očistiti od žilica i masnoće i narezati na medaljone debljine 2 cm te posoliti. U tavi na maslacu kratko prepržiti medaljone i nakon toga izvaditi ih i staviti na stranu. Na tavu dodati sitno sjeckani luk. Čim luk promijeni boju treba odmah...

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...