Recepti

Recepti

Zapečeni pileći medaljoni s mozzarellom na kremi od graška

Sastojci za zapečene pileće medaljone s mozzarellom na kremi od graška (za 4 osobe):
600 g pilećeg filea (medaljona)
300 ml slatkog vrhnja
100 g mozzarelle
50 g maslaca
20 g pistacije
sol, papar

Sastojci za kremu od graška:
400 g smrznutog graška
100 g mascarpone sir
20 g maslac
muškatni oraščić, sol

Sastojci za njoke s ciklom:
200 g mješavine za krumpirovo tijesto
100 g svježe cikle
3 žlice maslinova ulja

Na maslacu s obje strane popržimo pileće medaljone, dodamo slatko vrhnje, posolimo, poparimo i kratko prokuhamo.
Medaljone složimo u vatrostalnu posudu, prekrijemo ploškama mozzarelle, posipamo sjeckanim pistacijama te kratko zapečemo u pećnici.

Grašak kuhamo u maloj količini vrele vode.
Kuhani grašak usitnimo štapnim mikserom, dodamo maslac, mascarpone, muškatni oraščić, soli po potrebi te napravimo prozračnu kremu.

Za prilog predlažemo njoke s ciklom.
U smjesu za krumpirovo tijesto dodamo hladnu vodu i kuhamo izblendanu ciklu.
Oblikujemo dugačke valjke te ih narežemo.
Kuhamo u vreloj vodi oko 3-4 min, tj. dok ne isplivaju na vrh.
Kuhane procijedimo i kratko isperemo hladnom vodom te prelijemo maslinovim uljem da se ne zalijepe.

Uz ovo jelo preporučujemo kvalitetna vina rizling rajnski ili frankovku.

Jelo je pripremila chef Božica iz KTC restorana Klara (Križevci).

Drugi recepti

Punjena juneća rolada

Punjena juneća rolada

Priprema: Juneću lopaticu sameljemo, dodamo na kockice narezani hamburger, šunku u ovitku, svježu papriku, peršin list i jaja, začinimo i sve zajedno dobro pomiješamo. Na stol stavimo mljevenu junetinu, razvučemo ju i na nju stavimo smjesu od mljevene puretine te u...

Punjena pileća prsa sa sjemenkama

Punjena pileća prsa sa sjemenkama

Priprema: Pileća prsa narežite na tanke odreske, potucite ih te začinite. Na svaki odrezak stavite šnitu šunke i sira pa preklopite ili zarolajte. Tako pripremljene odreske uvaljajte u brašno, jaja, a zatim u mješavinu krušnih mrvica, sezama i chia sjemenki. Pileće...

Savijača sa sirom i bučom

Savijača sa sirom i bučom

Priprema: Buču oguliti, izvaditi sjemenke i naribati. Stisnuti buču da se iscijedi višak vode, pomiješati s kiselim vrhnjem, svježim sirom, jajima, dodati šećer i malo soli. Vučeno tijesto odmotati, namazati listove s malo ulja i staviti nadjev na tijesto, zarolati te...

Salata od dagnji i surumi štapića s ječmenom kašom

Salata od dagnji i surumi štapića s ječmenom kašom

Priprema:  Ječmenu kašu skuhati, procijediti i ostaviti da se ohladi. Smrznute dagnje i surimi štapiće  kratko prokuhati u posoljenoj kipućoj vodi te također ohladiti. Luk i avokado narezati na kockice i prepoloviti cherry rajčice. U ohlađenu ječmenu kašu, dodati...