Recepti

Recepti

Zdravo varivo

Sastojci:
300 g ječmene kaše
100 g slanine
200 g graška
1 veći krumpir
1 veća glavica luka
1 veća mrkva

 

 

Postupak:
Ječmenu kašu namočiti u vodi preko noći.
Na ulju pržiti luk, dodati slaninu i mrkvu. Zaliti temeljcem ili vodom, dodati ječmenu kašu i grašak te kad zavrije ubaciti krumpir narezan na manje kocke.
Začiniti po želji i dodati list lovora.
Jelo je gotovo dok su ječam i krumpir kuhani.
Ukoliko niste ljubitelj mesa, slaninu možete i izostaviti.
Prema želji ukrasite sjeckanim peršinom.
Dobar tek!

Zdravo varivo

 

Drugi recepti

PIK krvavice s kiselim zeljem

PIK krvavice s kiselim zeljem

Priprema: Na tavi zagrijemo ulje, stavimo sitno narezani luk i hamburger te sve zajedno popržimo i stavimo kiselo zelje. Začinima i dinstamo dok zelje ne omekša, krvavice stavimo u nauljeni pleh i stavimo u pećnicu na 180°C na 40 minuta. Dobar tek!

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Priprema: Batat ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi. Za to vrijeme prepržite luk i češnjak na maslacu, dodajte piletinu narezanu na manje kockice i pirjajte dok meso ne omekša. Dodajte hokaido tikvu narezanu na iste kockice kao i meso. Kada tikva...

Svinjski lungić sa šampinjonima

Svinjski lungić sa šampinjonima

Priprema: Svinjski lungić očistiti od žilica i masnoće i narezati na medaljone debljine 2 cm te posoliti. U tavi na maslacu kratko prepržiti medaljone i nakon toga izvaditi ih i staviti na stranu. Na tavu dodati sitno sjeckani luk. Čim luk promijeni boju treba odmah...

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...